O NAS

Mladinski center Metlika smo člani Kulturno umetniškega društva Plac, po letih borbe in vztrajanja s pomočjo Občine Metlika, odprli jeseni 2011. Poslanstvo centra je osvežitev starega mestnega jedra, mednarodno sodelovanje, svetovanje, informiranje ter skrb za razvoj in številne aktivnosti na področju kulture, športa, turizma in neformalnega izobraževanja. MC Metlika je namenjen širši javnosti in skrbi za dvig kulture bivanja v občini in socialnega življenja posameznika. Idejni koncept zajema vse na enem mestu za brezplačno in kvalitetno preživljanje prostega časa. Tako že od samega začetka prebivalstvu ponujamo brezplačne delavnice, kot so angleščina za starejše, likovni za odrasle, meditacija ob šamanskem bobnu, potopisna predavanja, akustični koncerti, predstavitve društev, različne ustvarjalne delavnice, šiviljska delavnica, … .

Naš dan se prične z varstvom otrok, ki pridejo k nam po končanem pouku na osnovni šoli. Ti se najrajši zapodijo med računalnike, a jih skušamo animirati tudi drugače. Tako imajo priložnost v času, ko so pri nas, kreativno ustvarjati, nudimo jim pomoč pri domačih nalogah, učno pomoč pred kontrolnimi nalogami, hkrati pa jih nenehno krotimo in umirjamo njihovo energijo, jih spodbujamo k pospravljanju in čiščenju ter k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi ob športu in igri. Popoldnevi v centru so namenjeni različnim brezplačnim delavnicam, prostor pa namenjamo v uporabo tudi ostalim društvom za sestanke, občne zbore, predstavitve in predavanja. V društvu nenehno skrbimo tudi za neformalno izobraževanje mladih, jih spodbujamo k aktivni participaciji in mobilnosti. Tako smo v preteklih letih, na različne projekte mobilnosti, poslali preko 200 mladih. V našem mladinskem centru smo gostili tudi 14 EVS prostovoljcev iz Španije, Francije, Italije in Romunije, Bosne, Grčije, Filipinov in Indonezije, ki so v našo lokalno okolje prinesli raznolikost, nove vsebine in obogatili mednarodno izkušnjo.

Vsebine mladinskega centra nenehno spreminjamo glede na trende in povpraševanje, upoštevamo želje in mnenja obiskovalcev, hkrati pa skrbimo, da so drugačne od ponujenih drugod.  V društvu se že veselimo prihodnjih projektov in sodelovanja z ostalimi. Če vas pot zanese k nam, ne bodite sramežljivi in le pokukajte na CBE 43.