Večerni program

Potopis: POLJSKA

V soboto, 14. 5. 2016 ob 20.00 vas vabimo na potopisno predavanje o Poljski.

Na poljskem živi edina vrsta avtohtonega evropskega bizona. Najdemo ga v Bialoweškem pragozdu, na meji z Belorusijo. V Bialoweži je tudi izjemen inštitut za proučevanje živali. Kaj tu počnejo slovenski študenti? Tu je tudi železniška postaja nekdanjega ruskega carja. Na severu poljske je t.i. Volčji brlog, kompleks nacističnih bunkerjev, med njimi tudi ogromen bunker Adolfa Hitlerja. Kakšna je danes podoba tistega dela Volčjega brloga v katerem je polkovnik Claus von Stauffenberg izvedel spodleteli atentat na Hitlerja? Kako je izgledala Varšava leta 1945 in kako dandanes. Kakšen je Krakov, Auschwitz (poljsko Oświęcim), nemško koncentracijsko taborišče med drugo svetovno vojno, kakšno je poljsko podeželje, jezera na severu? Kaj je to poljski Woodstock?

Vtise o Poljakih in o pestrih dogodivščinah na lanskoletnem potovanju z avtomobilom po Poljski bosta v sliki in besedi predstavila Sonja Bezenšek in Božidar Flajšman. 

Vstopnine ni, zaželjeni so prostovoljni prispevki!
Vabljeni v MCM v soboto ob 20h!Delovanje društva KUD Plac, brezplačne dogodke, festivale in delovanje mladinskega centra lahko podprete s plačilom članarine za leto 2016. Ta znaša 10€.

Potopis_14.5.16