Kud PlacMladinski center Metlika

TECAJ REIKI

151102 Reiki

KAJ JE REIKI?

Univerzalna energija oz. z drugo besedo lahko tako opišemo Reiki. Je nežna in nevsiljiva energija, ki jo lahko prejme vsakdo, ki si tega želi, vendar da postanemo pravi Reikisti potrebujemo iniciacijo, ki jo lahko preda le Mojster oz. Učitelj Reikija.

Ko postanemo Reikisti , lahko takoj začnemo polagati roke, saj skozi nas teče univerzalna energija, smo prevodnik le-te in tako na ta način zdravimo predvsem fizične težave in bolezni. Reiki pa pomaga tudi pri čiščenju čustvenih blokad, pri odpravi vzorcev, pri razvadah, odpravlja stres, dovaja več energije in še mnogo drugih pozitivnih stvari. Reiki lahko uporabljamo prav za vse: za ljudi, živali, rastline, predmete, za čiščenje hrane, vode, minerale itd.

Poznamo štiri stopnje Rekija. Prva stopnja temelji na tem, da se pri njej ukvarjamo predvsem na fizični ravni na sebi ali drugih, kjer pri prvi iniciaciji prejmemo prvi simbol. Pri drugi stopnji pa se pretok energije podvoji in delamo lahko tudi na daljavo, saj energija ne pozna ne časa niti prostora. Delovati začnemo predvsem na čustvenem področju. Tukaj prejmemo še dva simbola. Tretja in četrta stopnja prav tako dosti močnejša, pa temeljita na učiteljski oz. mojstrski stopnji, kjer smo dokončno, če želimo, tudi pripravljeni to energijo predajati drugim ali pa le izvajamo terapije.

Za Reiki tečaj I. stopnje ni potrebno predznanje in je namenjen začetnikom, ki bi radi vzpostavili Reiki energijo.

Tečaj bo potekal v sproščenem in odprtem vzdušju. Prav tako so dobrodošla vprašanja, pomisleki in predvsem izkušnje, ki jih lahko delite z drugimi. Na tečaju prejmete skripto za pomoč pri nadaljnjem delu in pa certifikat o opravljenem tečaju. Prav tako bom dosegljiva na vsa vaša vprašanja tudi po končanem tečaju, ker največ vprašanj se porodi prav v praksi.

Nekaj o meni

Sem Urška Vidic, po izobrazbi diplomirana ekonomistka, zaposlena, mati dveh otrok. Po srcu Dolenjka in vedno pripravljena priskočiti na pomoč, če jo kdo potrebuje.

Že kot majhen otrok sem zaznavala stvari malce drugače, privlačile so me nenavadne stvari, predmeti, narava, okolje itd. Velikokrat sem se igrala sama in predvsem odkrivala bližnji gozd v bližini hiše, kjer smo z družino živeli. Predstavljala sem si, da sem dobra vila in da imam čarobno palico ter pomagam ljudem v stiski in živalim. Pravijo, da sem se pogovarjala sama s seboj oz., kot da se še nekdo pogovarja z menoj, to so bili angeli, katerim sem predana še danes.

Kdaj je pozvonilo tudi v moji glavi, da je čas, da začnem ponovno razmišljati o svetu, ki je očem neviden, ampak tako blizu nas, blizu srca, duše? To je bilo leta 2012, ko sem prvič resno zbolela. Najprej sem se smilila sama sebi, potem pa sem se prijela v roke in rekla, da nekaj moram ukrenit glede tega. Približno eno leto pa sem že prebirala knjige o angelih in se navduševala nad njimi, prav za vsakega sem vedela kakšno moč ima in zato sem vneto prosila prav njih, da mi pomagajo iz te situacije, saj sem pripravljena sprejeti nemogoče kar sledi, stanje se je nemudoma izboljšalo in tako se je začel Reiki tečaj. Svojo duhovno pot sem nato nadaljevala v Theta Healing, Angelski Reiki in še nekatere delavnice za osebnostno rast. Reiki poučujem že eno leto, terapije pa izvajam že dve leti. Prav tako terapevtsko delujem s svetlobo. Pri načinu dela mi stoji ob strani vodnica, angeli varuhi, Nadangeli, Reiki mojstri in vsa svetlobna bitja, ki se znajdejo v tistem času oz. prostoru. Ne smem pa pozabiti na njega – boga, kreatorja, vesolje, sonce, enotno polje, ki je dejansko zaslužen za vso to zgodbo, zgodbo, ki mi je prinesla nov pomen v življenje in pomen, da sem to kar sem, saj sem taka kot sem popolna, tako kot vi, ki prebirate te besede.